Wat is een trillend oog?

Wat zijn mogelijke oorzaken van een trillend ooglid?

Heb je som last van een ooglid dat trilt? Er is helaas weinig te doen aan het vervelende gevoel van een trillend ooglid. Doordat de zenuw in de oogspier kramp krijgt ontstaat het trillend ooglid. Het stopt vaak van zichzelf omdat het een spasme is. Je moet je levensstijl aanpassen op het moment dat je voortdurend last hebt van een trillend ooglid. Een trillend oog kan het gevolg zijn van de volgende oorzaken.

Grote hoeveelheden cafeïne

De trilfunctie van de ogen kunnen worden aangetast op het moment dat je teveel koffie drinkt. Het is algemeen bekend dat cafeïne niet altijd goed is voor de gezondheid. Cafeïne zorgt bijvoorbeeld voor de activatie van bepaalde spieren in het lichaam, verhoogt de hartslag en stimuleert de stofwisseling.

Lees ook: In welke voeding zit IJzer?

Cafeïne kan er dus ook voor zorgen dat de spieren in de oogleden geactiveerd worden. Drink je veel koffie en merk je dat je ooglid trilt? Probeer dan dagelijks minder koffie binnen te drinken. 

Het ervaren van stressvolle situaties

Ervaar je op je werk bijvoorbeeld vaak stressvolle situaties? Het trillen van het ooglid kan een reactie zijn op het ervaren van stress. Het lichaam reageert in stressvolle situaties op diverse manieren omdat het onder spanning komt te staan. Een trillend ooglid kan vanuit het lichaam een waarschuwing zijn waarmee het wil aangeven dat je even een tandje terug moet schakelen.

Lees ook: Vitamines voor een goede nachtrust?

Probeer wat rustiger aan te doen en meer tijd voor jezelf vrij te maken op het moment dat je veel stress ervaart. Ontspanning is ontzettend belangrijk om het lichaam rust te geven van de stressvolle situaties die je ervaart.

YouTube video

Reactie op een allergie

Een trillend ooglid kan een reactie zijn bij mensen die allergieën hebben zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Er gebeurd veel met de ogen op het moment wanneer je allergieën hebt. Een trillend ooglid kan er het gevolg van zijn net zoals droge ogen, ogen die opzwellen of waterige ogen. Heb je geen vastgestelde allergieën, ervaar je voor je gevoel weinig stress en drink je weinig cafeïne? Raadpleeg dan je huisarts voor advies.