Keuzehulp

Foliumzuur

Foliumzuur is belangrijk voor een reeks functies in het lichaam. Zo helpt foliumzuur helpt het lichaam om gezonde nieuwe rode bloedcellen te maken. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door het hele lichaam. Als het lichaam hiervan niet genoeg aanmaakt, kan iemand bloedarmoede krijgen, wat leidt tot vermoeidheid, zwakte en een bleke teint. Zonder voldoende foliumzuur kan iemand ook een vorm van bloedarmoede ontwikkelen die foliumzuurtekortanemie wordt genoemd. Foliumzuur is ook belangrijk voor de synthese en reparatie van DNA en ander genetisch materiaal, en het is nodig voor de celdeling. Voldoende foliumzuur binnenkrijgen tijdens de zwangerschap is ook bijzonder belangrijk. Dat komt omdat foliumzuur cruciaal is voor de vroege ontwikkeling van de foetus, vooral met betrekking tot het ruggenmerg.

Foliumzuur kopen

Filter

16 artikelen in Foliumzuur

16 artikelen in Foliumzuur

A.Vogel Geriaforce Doorbloeding Tabletten

Royal Green Multi Woman

Royal Green Multi Woman is een complete, biologische multivitamine specifiek ontwikkeld voor vrouwen, die voorziet in een breed scala aan essentiële vitaminen en mineralen. Afkomstig uit natuurlijke bronnen zoals fruit en groenten, biedt deze multivitamine ondersteuning voor het immuunsysteem en activeert het de natuurlijke energie in het lichaam door het leveren van vitamine D, C, B en ijzer. Het draagt ook bij aan het behoud van een gezonde huid, nagels en haar dankzij de toevoeging van biotine. Het is geschikt voor vegetariërs en kan een welkome aanvulling zijn op een gebalanceerd dieet.

Wat Royal Green Multi Woman onderscheidt, is de toevoeging van 17 verschillende superfoods, waaronder gember, geelwortel, groene thee, rhodiola en spirulina. Elk van deze superfoods biedt unieke voordelen en draagt bij aan de algehele gezondheid en welzijn van de gebruiker. Bovendien worden deze ingrediënten verbouwd zonder het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen, wat zorgt voor een milieuvriendelijk en duurzaam product. Deze multivitamine is een uitstekende keuze voor vrouwen die op zoek zijn naar een natuurlijke en holistische benadering van hun gezondheid, met de geruststelling dat zij kiezen voor een product dat zowel veilig als effectief is.

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex

Vitakruid RelaxComplex Tabletten is een compleet magnesiumcomplex dat kan worden gebruikt in stressvolle situaties, bij vermoeidheid en ter ondersteuning van de spieren. Het bevat magnesiumtauraat, de eerste keuze voor hersenfunctie, en vitamine B12, dat samen met magnesium werkt bij futloosheid en vermoeidheid. Het bevat ook vitamine D3 in de juiste dosering, folaat en de actieve vorm van vitamine B6 die de opname en werking van magnesium en B12 verbetert. Bovendien zijn alleen de beste opneembare, actieve en natuurlijke vormen van de nutriënten gebruikt, die duurzaam zijn en voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De samenvoeging van magnesium en het aminozuur l-taurine draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties, zoals concentratie, geheugen en gemoedstoestand. Folaat is goed voor het geheugen en draagt bij aan een heldere geest en de weerstand tegen stress. De zwangerschapsvitamine 5-MTHF verbetert de opname en werking van magnesium en vitamine B12. Pyridoxaal-5-fosfaat zorgt voor een verbeterde opname en werking van magnesium. Het is een veilige en actieve vorm van vitamine B6.

Vitals Folaat 5-MTHF 400 mcg

Vitals Folaat 5-MTHF 400 mcg

Vitals Folaat 5-mthf 400mg Capsules is een voedingssupplement dat een aanbevolen dosering folaat bevat, speciaal ontwikkeld voor vrouwen voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap. Folaat is een essentiële vitamine die bijdraagt aan een normale celdeling, de normale werking van het immuunsysteem en de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Het probleem is dat niet alle vormen van folaat goed door het lichaam worden opgenomen. Daarom maakt deze capsule gebruik van Quatrefolic, een vorm van folaat gebonden aan glucosaminezout, die beter opneembaar is. Deze capsules zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten en bevatten een plantaardige capsule met hulpstoffen uit natuurlijke bron. Het voedingssupplement kan ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en is belangrijk voor normale hersen- en zenuwfuncties.

Naast de voordelen van het supplement zelf, heeft Vitals ook gezorgd voor een duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise karton, dat bestaat uit landbouwafval dat overblijft na de oogst van boeren. Dit karton is recyclebaar en kan tot wel zeven keer gerecycled worden, waardoor het een zeer duurzame optie is. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic, waardoor de gehele verpakking recyclebaar is. Door te kiezen voor een duurzame verpakking, vermindert Vitals de druk op het milieu en draagt het bij aan een circulaire economie. Bovendien ondersteunt het gebruik van PaperWise de boeren in ontwikkelingslanden.

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging

Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps is een voedingssupplement dat specifiek gericht is op anti-aging. Het bevat niet alleen vitaminen en mineralen, maar ook andere belangrijke componenten zoals Inositol, PABA, Choline, Betaïne en Bioflavonoïden. Dit voedingssupplement bevat ook actieve B-vitamines en organische mineraalingrediënten. De specifieke ingrediënten in Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps hebben gezondheidsclaims. Zo ondersteunen verschillende ingrediënten het immuunsysteem en het energieniveau. Daarnaast zijn er ingrediënten die bijdragen aan een gezonde huid, haren en bloedvaten en die celbeschermend werken.

Het gebruik van Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps kan bijdragen aan het behouden van een gezonde levensstijl. Het supplement kan zorgen voor een aanvulling op de dagelijkse inname van voedingsstoffen en kan bijdragen aan een betere gezondheid en vitaliteit. Vooral voor mensen die een druk leven hebben en niet altijd de tijd hebben om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen kan dit supplement een uitkomst bieden. Door de gezondheidsclaims van de specifieke ingrediënten kan het supplement ook helpen bij vermoeidheid en het behoud van een gezonde huid en haren. Het gebruik van Orthovitaal Ortho Multi Anti-Aging Vegicaps kan dus bijdragen aan een gezonde en vitale levensstijl.

AOV 241 Vitamine B complex 50mg

AOV 241 Vitamine B complex 50mg

AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules zijn een krachtige bron van alle B-vitaminen in één capsule. Deze supplementen ondersteunen verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder het energieniveau en verminderen van vermoeidheid, verbetering van de concentratie, leerprestaties en een gezonde geestelijke balans. Het bevat ook vitamine B2, dat helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen en het behoud van een gezonde huid. AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules zijn een uitstekende aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding.

Bovendien zijn de flacons van AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door deze keuze draagt het merk bij aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden, wat de impact op het milieu vermindert. Ook zijn deze supplementen vrij van hulp- en vulstoffen, wat betekent dat het product alleen de hoogwaardige en zuivere ingrediënten bevat die het lichaam nodig heeft. Door te kiezen voor AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules kiest u niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor een duurzamere toekomst.

AOV 232 Foliumzuur 400mcg

AOV 232 Foliumzuur 400mcg

AOV 232 Foliumzuur Vegacaps is een voedingssupplement dat Metafolin® bevat, een hoogwaardige en goed opneembare vorm van foliumzuur. Dit supplement heeft meerdere voordelen voor het lichaam, waaronder het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van het immuunsysteem. Bovendien draagt het bij aan de groei van de placenta en het ongeboren kind tijdens de zwangerschap en heeft het een rol in de aanmaak van rode en witte bloedcellen. De capsules zijn volledig plantaardig, wat betekent dat ze geschikt zijn voor mensen die een vegetarische of veganistische levensstijl volgen. Daarnaast zijn er zo min mogelijk hulpstoffen nodig om de capsules te maken, waardoor ze ook nog eens vrij zijn van onnodige toevoegingen.

AOV hecht waarde aan duurzaamheid en heeft daarom gekozen voor flacons van 100% gerecycled plastic (rPET). Dit draagt bij aan een meer circulaire economie, waarbij er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden. Dit betekent dat AOV bijdraagt aan een schoner milieu en tegelijkertijd haar klanten voorziet van hoogwaardige supplementen. Door te kiezen voor AOV 232 Foliumzuur Vegacaps draag je niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan die van de planeet.

Fittergy Multi Health Zwanger

Fittergy Multi Health Zwanger

Fittergy Multi Health Zwanger Capsules is een hoogwaardige multi-vitamine speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen en vrouwen met een zwangerschapswens. De zorgvuldig samengestelde formule bevat diverse actieve B-vitaminen, organische mineralen, en een tocoferolen mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen, die samen een complete multi vormen. Het product is verrijkt met extra foliumzuur en ijzer, essentiële voedingsstoffen die van groot belang zijn voor de gezondheid van moeder en kind. Door de toevoeging van vitamine C, choline en B12 ondersteunt het supplement ook het immuunsysteem en de energiehuishouding van de zwangere vrouw.

De Fittergy Multi Health Zwanger Capsules bevatten alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten en worden met grote zorg samengesteld. Door het gebruik van organische mineralen zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, en mangaancitraat, wordt de opname van deze mineralen door het lichaam vergemakkelijkt. De toevoeging van natuurlijk voorkomende tocoferolen maakt deze multi-vitamine uniek en nog completer. Het product wordt bovendien geproduceerd volgens de strenge kwaliteitseisen van Fittergy en is vrij van onnodige vulstoffen, bindmiddelen en kunstmatige toevoegingen.

Fittergy Multi Health Sport

Fittergy Multi Health Sport

Fittergy Multi Health Sport Capsules is een bijzondere multi-vitamine van uitstekende kwaliteit. De formule bevat diverse actieve B-vitamines en organische mineralen, zoals magnesiumtauraat, kopercitraat, mangaancitraat en ijzerbisglycinaat. Daarnaast bevat Fittergy als een van de weinige multi formules een mix van natuurlijk voorkomende tocoferolen, namelijk de alfa, beta, gamma en delta tocoferolen. Dit maakt de formule uniek en compleet. Antioxidanten en magnesium maken de Fittergy Multi Health Sport Capsules nog krachtiger.

De Fittergy Multi Health Sport Capsules hebben diverse voordelen. Zo kunnen ze bijdragen aan het behoud van sterke botten en tanden, het behoud van een gezonde huid en haar en het behoud van een normale spierfunctie. Daarnaast kunnen ze de weerstand ondersteunen en vermoeidheid verminderen. De capsules zijn dus niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen die behoefte heeft aan een gezonde dosis vitaminen en mineralen. Door de hoogwaardige kwaliteit van de formule en de natuurlijke tocoferolen mix is de Fittergy Multi Health Sport Capsules een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een complete multi-vitamine.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care B6 B12 Foliumzuur

Wat is vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur?
New Care B6 B12 Foliumzuur bevat een krachtige dosering van de actieve vormen van vitamine B12 (methylcobalamine en adenosylcobalamine), de actieve vorm van vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) en de biologisch actieve vorm van foliumzuur (Quatrefolic®) voor een goede benutting in het lichaam. Door de doseervorm in zuigtablet is het product makkelijk in gebruik. New Care B6 B12 Foliumzuur bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong waarmee het ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

In deze formule zijn vitamine B6, B12 en foliumzuur samen ondergebracht in een zuigtablet, omdat deze drie vitaminen elkaars invloed in het lichaam ondersteunen. Samen zijn ze betrokken bij talrijke processen die zich in ons lichaam afspelen. Een aanvulling van dit trio B-vitaminen heeft dan ook een brede activiteit.

Wat doet vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur?
Vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur spelen alle drie een rol in de productie en afbraak van homocysteïne en zijn van belang voor de vorming van rode bloedcellen. Vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur dragen ook bij aan een heldere geest en zijn goed voor het geheugen en het concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt dit drietal het immuunsysteem en helpt bij vermoeidheid. Vitamine B6 en vitamine B12 geven ook nog eens een extra steuntje aan je energieniveau. Vitamine B12 ondersteunt bovendien de opbouw van zenuwcellen en draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Foliumzuur is belangrijk voor vrouwen die zwanger willen worden. Het draagt bij tot de vorming van de placenta en de groei van het ongeboren kindje.

New Care Zwarte knoflook plus

New Care B Complex

B-vitaminen werken in het lichaam met elkaar samen, maar iedere B-vitamine heeft ook zijn eigen functies. Het is daarom belangrijk om een uitgebalanceerd B-complex te gebruiken. New Care B complex bevat zo’n uitgebalanceerde combinatie van alle B-vitaminen samen met de daaraan verwante stoffen choline, inositol en PABA.

Voor vitamine B2, B3 en B5 is gekozen voor een combinatie van de biologisch actieve, omgezette vorm en de vorm zoals die in voeding voorkomt. Voor vitamine B6, B12 en foliumzuur is uitsluitend de biologisch actieve vorm verwerkt voor een goede benutting van deze ‘moeilijke’ vitaminen in het lichaam. New Care B complex is geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Orthica Stress support

Orthica Stress support

Orthica Stress Support Tabletten is een voedingssupplement dat actief foliumzuur bevat in de vorm van calcium-L-methylfolaat, ook wel bekend als Metafolin®. Het supplement is ontwikkeld om te ondersteunen bij stress-situaties en draagt bij aan de weerstand tegen stress en de geestelijke veerkracht. Naast foliumzuur bevat het supplement ook Lactium® en L-theanine. Lactium® is een melkeiwithydrolysaat dat rustgevend werkt, terwijl L-theanine een aminozuur is dat van nature voorkomt in thee en kan helpen bij geestelijke inspanning, leerprestaties en concentratievermogen. Het supplement is verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic, waardoor bijgedragen wordt aan een meer circulaire economie.

Het supplement Orthica Stress Support Tabletten kan een uitkomst bieden voor mensen die onder stress staan en hun mentale veerkracht willen versterken. De actieve vorm van foliumzuur zorgt voor een betere opname in het lichaam en draagt bij aan het normaal psychologisch functioneren. Lactium® heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel en kan bijdragen aan een betere nachtrust. L-theanine kan helpen bij geestelijke inspanning, zoals bij studeren, en kan ook een rustgevend effect hebben. Door te kiezen voor verpakkingen van 100% gerecycled plastic draagt Orthica bij aan een meer duurzame wereld en wordt er minder nieuw plastic geproduceerd.

Orthica Stress B complex forte

Orthica Stress B complex forte

Orthica Stress B Complex Forte is een hooggedoseerd B-complex dat alle B-vitaminen bevat, waaronder B6 in de actieve vorm, en diverse mineralen, valeriaanextract en vitamine C ter ondersteuning van de weerstand. Dit supplement is ideaal voor mensen die regelmatig sporten of zwaar lichamelijk of geestelijk werk verrichten en een extraatje kunnen gebruiken. Vitamine B2, B3, B5, B6, foliumzuur en vitamine B12 helpen vermoeidheid te verminderen, terwijl foliumzuur bijdraagt aan de weerstand tegen stress. Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning en draagt bij aan een heldere geest. De tabletten zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie.

Een ander voordeel van Orthica Stress B Complex Forte is dat het ook choline bevat, wat de reinigende werking van de lever ondersteunt. Daarnaast ondersteunen vitamine B1, B3, B6, B12 en biotine het concentratievermogen en de gemoedstoestand. Het gebruik van gerecycled plastic vermindert de druk op het milieu en draagt bij aan duurzaamheid. Door de hooggedoseerde samenstelling van het B-complex biedt het supplement een krachtige ondersteuning voor mensen die een extraatje nodig hebben tijdens intensieve lichamelijke of geestelijke inspanning. Dankzij de toevoeging van mineralen, valeriaanextract en vitamine C is dit supplement compleet en veelzijdig.

Orthica Balanced B50 & C

Orthica Balanced B50 & C

Orthica Balanced B-50 & C Tabletten is een voedingssupplement dat vitamine B-complex en vitamine C bevat. Het bevat van alle B-vitaminen minimaal 1 x de ADH en is daarom een perfecte aanvulling in drukke perioden. Daarnaast bevat het supplement kelp (1% jodium) en alfalfa. Het is gunstig voor een goede geestelijke balans en voor een normaal concentratievermogen. Foliumzuur draagt bij aan de weerstand tegen stress. Vitamine C helpt bij futloosheid en verhoogt de ijzeropname in het lichaam. Jodium activeert de natuurlijke energie in het lichaam, is van belang voor het zenuwstelsel en draagt bij aan de normale werking van het geheugen.

Dit supplement is niet alleen effectief, maar ook duurzaam. De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en wordt het milieu minder belast. Door te kiezen voor Orthica Balanced B-50 & C Tabletten draag je bij aan zowel je eigen gezondheid als aan een duurzamere toekomst.

Orthovitaal Ortho Multi Sport

Orthovitaal Ortho Multi Sport

Orthovitaal Ortho Multi Sport Vegicaps is een multivitamine die speciaal is ontwikkeld voor actieve mensen. Het bevat een hooggedoseerd B-complex, vitamines en mineralen die het immuunsysteem ondersteunen, het energieniveau verhogen en vermoeidheid tegengaan. Daarnaast bevat de multivitamine magnesiumtauraat, papaïne en bromelaïne, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en helpt bij het behouden van soepele spieren en gewrichten. Ook heeft de multi twee actieve vormen van vitamine B12, wat belangrijk is voor een goede opname van deze vitamine in het lichaam.

Het gebruik van Orthovitaal Ortho Multi Sport Vegicaps biedt verschillende voordelen. De multivitamine ondersteunt niet alleen het immuunsysteem, het energieniveau en het verminderen van vermoeidheid, maar het draagt ook bij aan een gezonde spijsvertering en soepele spieren en gewrichten. Bovendien bevat de multi de actieve vormen van vitamine B12, wat ervoor zorgt dat deze vitamine beter wordt opgenomen in het lichaam. Het product is geschikt voor veganisten en vegetariërs en de vegicaps zijn makkelijk in te nemen. Kortom, Orthovitaal Ortho Multi Sport Vegicaps is een ideale multivitamine voor mensen die een actieve levensstijl hebben en hun gezondheid willen ondersteunen.

AOV 250 Vitamine B12 & foliumzuur

AOV 250 Vitamine B12 & foliumzuur

AOV 250 Vitamine B12 & Foliumzuur bevat de actieve vormen van vitamine B12 en foliumzuur, waardoor het lichaam ze direct kan opnemen en gebruiken zonder dat er eerst omzettingen plaats hoeven te vinden. Deze vitamines spelen een belangrijke rol bij diverse lichaamsfuncties, zoals de aanmaak van rode en witte bloedcellen, het concentratievermogen, de gemoedstoestand en de werking van de zenuwen. Daarnaast is foliumzuur met name belangrijk voor zwangere vrouwen, omdat het bijdraagt aan de groei van de placenta en het ongeboren kind.

Een ander voordeel van AOV 250 Vitamine B12 & Foliumzuur is dat het zo min mogelijk hulp- en vulstoffen bevat. De supplementen zijn verpakt in flacons van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een meer circulaire economie en het verminderen van nieuw plastic afval. Dit maakt het niet alleen een effectief, maar ook een duurzaam supplement voor zowel mannen als vrouwen in alle levensfasen.

AOV 251 Dibencozide & foliumzuur

AOV 251 Dibencozide & foliumzuur

AOV 251 Dibencozide & Foliumzuur Zuigtabletten is een voedingssupplement met de biologisch actieve vorm van vitamine B12, dibencozide (adenosylcobalamine), wat direct actief is in het lichaam. De zuigtabletten bevorderen de opname van vitamine B12 via het mondslijmvlies en de darmen. Vitamine B12 en foliumzuur hebben verschillende belangrijke functies in het lichaam, zoals het ondersteunen van de aanmaak van rode en witte bloedcellen en het verminderen van stressgevoeligheid. Bovendien dragen deze vitamines bij aan een normale werking van de zenuwen en geven ze extra energie bij vermoeidheid.

De verpakking van AOV 251 Dibencozide & Foliumzuur Zuigtabletten is duurzaam en milieuvriendelijk. De flacons zijn namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET), wat bijdraagt aan een circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en wordt er minder plastic afval geproduceerd. Dit maakt het product niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu.

In het kort biedt AOV 251 Dibencozide & Foliumzuur Zuigtabletten dus een effectieve en gemakkelijke manier om vitamine B12 en foliumzuur binnen te krijgen, terwijl de duurzame verpakking bijdraagt aan een meer circulaire economie en een betere toekomst voor onze planeet.

  • Gratis verzending boven de €35.-
  • Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis tips bij inschrijving

Wat is foliumzuur?

Foliumzuur wordt ook wel folaat of vitamine B9 genoemd, en hoort daarom tot de groep vitamine B. Foliumzuur is cruciaal voor een goede hersenfunctie en speelt een belangrijke rol bij geestelijke en emotionele gezondheid. Het helpt bij de productie van DNA en RNA, het genetisch materiaal van het lichaam, en is vooral belangrijk wanneer cellen en weefsels snel groeien, zoals in de kindertijd, de adolescentie en de zwangerschap.

Foliumzuur werkt ook nauw samen met vitamine B12 om te helpen rode bloedcellen te maken en ijzer goed te laten werken in het lichaam. Vitamine B9 werkt samen met vitamine B6 en B12 en andere voedingsstoffen om de bloedspiegel van het aminozuur homocysteïne onder controle te houden.

Hoge niveaus van homocysteïne worden in verband gebracht met hartziekten, maar onderzoekers weten niet zeker of homocysteïne een oorzaak is van hartziekten of slechts een marker die aangeeft dat iemand mogelijk een hartziekte heeft.

foliumzuur tabletten

Wat doen foliumzuur tabletten?

Foliumzuur tabletten helpen je lichaam gezonde nieuwe cellen aan te maken, ondersteunt veel van zijn functies, en kan helpen voorkomen dat er gezondheidsproblemen ontstaan. Een foliumzuur tablet essentieel voor vrouwen die zwanger zijn ter ondersteuning van een gezonde groei en ontwikkeling van de foetus. Als je probeert zwanger te worden of zwanger bent, is het buitengewoon moeilijk om de benodigde hoeveelheid vitamine B9 binnen te krijgen.

Studies tonen aan dat mensen die foliumzuur tabletten nemen vóór de conceptie en tijdens het eerste trimester van de zwangerschap hun risico op kinderen met neurale buisdefecten (geboorteafwijkingen van de hersenen en de wervelkolom zoals spina bifida) met 40% tot 80% kunnen verminderen. Er zijn aanwijzingen dat foliumzuur ook in verband kan worden gebracht met een lager risico op autisme, ernstige taalachterstand en emotionele problemen.

Goed bezig met Foliumzuur.

Bestel voordelig op Vitamines.com

Foliumzuur kopen

Heeft foliumzuur bijwerkingen?

Foliumzuur tabletten zijn voor de meeste mensen veilig, maar kan in zeldzame gevallen bijwerkingen veroorzaken. Foliumzuur bijwerkingen kunnen variëren van milde huiduitslag en jeuk tot ernstigere reacties zoals ademhalingsproblemen, mogelijk als gevolg van een overgevoeligheidsreactie.

Mensen die hoge doses foliumzuurtabletten nemen, hebben soms last van problemen met het spijsverteringsstelsel, waaronder verlies van eetlust, misselijkheid en een opgeblazen gevoel. Daarnaast kunnen prikkelbaarheid, overactiviteit, depressie, slaapproblemen en concentratiemoeilijkheden optreden wanneer iemand te veel foliumzuur tabletten inneemt.

Hoeveel foliumzuur zwangerschap?

Gedurende je zwangerschap is een dagelijkse inname van 400 tot 500 microgram extra foliumzuur noodzakelijk. Als je zwangerschapssupplementen gebruikt, zul je vaak merken dat deze al de nodige hoeveelheid vitamine B11 bevatten, waardoor het innemen van aparte foliumzuur tabletten dan niet nodig zijn.

Het is raadzaam om niet meer dan 1.000 microgram extra foliumzuur per dag te consumeren. Hoewel een teveel aan foliumzuur je geen schade berokkent, kan het wel de detectie van een vitamine B12-tekort bemoeilijken als de foliumzuurspiegel in je bloed te hoog is.

Er zijn situaties waarin het slikken van meer foliumzuur gewenst kan zijn. Als je al een kind hebt gekregen met een neurale buisdefect, dan bestaat er een groter risico dat je volgende baby ook hiermee geboren kan worden. Daarom is het belangrijk om, voordat je opnieuw zwanger wordt, je huisarts te raadplegen voor advies over extra inname van foliumzuur.

foliumzuur zwanger

Welke foliumzuur tekort symptomen?

Een tekort aan foliumzuur kan zich uiten in verschillende symptomen. Vermoeidheid is een veelvoorkomend symptoom, evenals bleke huid door anemie (bloedarmoede), omdat foliumzuur nodig is voor de aanmaak van rode bloedcellen. Bovendien kan er sprake zijn van geheugenproblemen en moeilijkheden met concentreren.

Daarnaast kunnen symptomen als kortademigheid, duizeligheid en hartkloppingen voorkomen. Ernstige tekorten kunnen leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals een opgezette buik en diarree, en neurologische symptomen, waaronder depressie en verwardheid. Maar, al deze symptomen kunnen ook op andere gezondheidsproblemen duiden, dus je huisarts raadplegen blijft belangrijk.