5 supplementen voor op vakantie

Op vakantie en supplementen, welke vijf zijn de beste?

Het is zomer tijd! En iedereen wil graag op vakantie. Eén ding dat mensen vaak vergeten in de vakantie, is om aanvullende voedingssupplementen mee te nemen. Tijdens een welverdiende pauze is je niet lekker voelen de ergst denkbare situatie. Gelukkig geeft dit artikel suggesties voor wat je mee moet nemen in je travel bag voor optimale ondersteuning tijdens de vakantie.

Extra holiday vitamines en mineralen

Je hebt altijd op vakantie dat je anders eet dan dat je thuis gewend bent. Ook dien je een ander eetritme aan te houden dan thuis. Het is makkelijker om je aan deze richtlijnen te houden als je dagelijks 250 gram groenten en fruit eet. Dit is lastig als je regelmatig eet op plekken waar je in contact komt met andere bacteriën of restaurants die niet helemaal schoon zijn. Op elke vakantie is het noodzakelijk om extra vitamines en mineralen mee te nemen. Een lijst met supplementen in je koffer meenemen ook een goed idee. Hieronder een opsomming van de tien supplementen die iedereen in zijn rugzak of bagage zou moeten hebben.

  1. Pro- en prebiotica
  2. Vitamine C
  3. Melatonine
  4. Magnesium
  5. Multivitaminen

Probiotica en prebiotica

Velen kiezen ervoor om op vakantie minder vezels te eten. Zo eet je in Duitsland sneller dat kaiser broodje of een lekker stokbroodje in Frankrijk. Als het kan, kies dan voor volkorenbrood. Hier zitten meer vezels in wat goed is voor de stoelgang. Mocht je dit niet willen en denken, mij pakken ze het stokbroodje niet af. Dan kan je ervoor kiezen om probiotica mee te nemen in je tas. Dit kan helpen je stoelgang op gang te brengen en zo geen extra krachten te krijgen tijdens je vakantie.

Probiotica kunnen uitkomst bieden om een ​​goede stoelgang te ondersteunen. Probiotica zijn goede bacteriën die de darmflora actief stimuleren. Probiotica is de naam die wordt gegeven aan supplementen die ervoor zorgen dat de goede bacteriën levend de darm bereiken. Prebiotica kunnen worden gebruikt om de dikke darm te ondersteunen. Prebiotica bereiken intact de dikke darm en zijn onverteerbare voedingsvezels en koolhydraten. Deze creëren een uitgebalanceerde omgeving waarin goede bacteriën kunnen gedijen. Darmklachten komen vaak voor wanneer u dineert in andere landen met andere eetgewoonten. Probiotica en prebiotica kunnen daarbij de nodige ondersteuning bieden.

Vitamine C

Vitamine C heeft veel verschillende voordelen voor de gezondheid en maakt deel uit van veel processen in het lichaam. Zo zorgt het voor een goede weerstand en ondersteunt het de afweer van het lichaam na lichamelijke inspanning. Vitamine C kan handig zijn als je tijdens je vakantie je immuunsysteem een ​​boost wilt geven.

Melatonine

Melatonine kan handig zijn als je naar landen met verschillende tijdzones reist. Het kan bijvoorbeeld een jetlag verlichten. Heb je moeite om in slaap te vallen in een nieuwe omgeving? Dan kan melatonine je ook helpen om in slaap te vallen.

Magnesium

Op vakantie ben je vaak actief. De landen zijn vaak heuvelachtiger dan dat je gewend bent. Daarom kunnen je spieren wat andere inspanning krijgen dan normaal. Daarom is het handig om magnesium mee te nemen.

Multivitaminen

Multivitaminen zitten vol met essentiële vitaminen en mineralen die ook terug te vinden zijn in bijvoorbeeld groente en fruit. Daarnaast zitten er nog andere belangrijke voedingsstoffen in. Wat er precies zit in multivitaminen is terug te lezen op het etiket. Er zijn verschillende multivitaminen verkrijgbaar voor diverse situaties. Zo zijn er multivitaminen speciaal voor zwangere vrouwen, sporters, kinderen of ter ondersteuning van je weerstand. Multivitaminen kan handig zijn op het moment dat je wat minder gezond eet dan dat je thuis gewend bent.

Supplementen bestsellers