Nog even geduld, wij zijn in aanbouw..
Vanaf 1-9 vind je hier de meest complete vitaminen webshop.


Morning yoga. A woman practising yoga in the park and looking involved

Waarom Vitamine B12?

Vitamine B12 is noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in het bloed te vervoeren. Vitamine B12 is nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten. Veganisten wordt daarom aangeraden een vitamine B12-supplement te slikken.

 

  • Vitamine B12 suppletie wordt aangeraden voor Veganisten.
  • Bevordert de aanmaak van rode bloedcellen
  • Helpt bij vermoeidheid / moeheid

 

Wat doet Vitamine B12 met je lichaam?
B-vitamines verhogen de natuurlijke energie in het lichaam. Dit komt omdat B-vitamines belangrijk zijn binnen onze stofwisseling. Vitamine B maakt energie vrij uit de voeding, door een rol te spelen in de verbranding van koolhydraten, vetten en eiwitten. Elke B-vitamine heeft zijn eigen specifieke werking in het lichaam. Vitamine B12 is nodig voor uw bloed en zenuwen. Zo bevordert Vitamine B12 de aanmaak van de rode bloedcellen. De rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren.

Waar zit veel vitamine B12 in?
De vitamines van een vitamine B-complex vind je in bruin brood, graanproducten, aardappelen, groente, vis, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten en noten. Vitamine B12 kan ook in plantaardige producten voorkomen zoals zeewier en algen. Een nadeel hiervan is dat dit een vorm is die niet goed kan worden opgenomen door het lichaam.

 

Vitamine B12 per portie Microgram
1 glas halfvolle melk (150 ml) 0,7
1 schaaltje halfvolle yoghurt (150 ml) 1,1
1 stukje rundvlees (gaar, 75 gram) 1,6
1 stukje varkensvlees (gaar, 75 gram) 0,3
1 stukje zalm (gaar, 100 gram) 4,0
1 ei (50 gram)

 

 

Wat zijn symptomen van een vitamine B12 tekort?
Te weinig vitamine B12 in het lichaam kan klachten geven, zoals gevoelloze vingers en tenen, tintelingen, bewegingen gaan minder precies, problemen met uw evenwicht.

 

Een tekort aan vitamine B12 komt echter zelden voor, dit omdat het lichaam vitamine B12 kan opslaan en dus een voorraad heeft. Krijg je langere periode te weinig vitamine B12 binnen, dan is dat pas na lange tijd merkbaar. Vaak na enkele maanden, of zelfs een jaar. Je lichaam maakt eerst de voorraad op.

 

Wanneer moet ik Vitamine B12 slikken als vegan?
Vitamine B12 is het enige supplement wat essentieel is om te slikken als Vegan. Dit omdat de opneembare variant van Vitamine B12 alleen voorkomt in dierlijke producten.

Wanneer werkt Vitamine B12?

Belangrijk om te weten is dat Vitamine B12 een voedingsmiddel is en geen medicijn. Hierdoor duurt het langer voordat je effecten kan merken. De meeste mensen ervaren effecten naar een aantal weken.

 

 

Ervaringen met Vitamine B12