Zwangerschap- en mama vitamines

Welke multivitamine zwanger?

Zodra jij (of je BFF) ontdekt dat je in verwachting bent, begin je non-stop lijstjes te maken van alle dingen die je wel en niet kunt en zou moeten gaan doen nu er een kleintje onderweg is. De eerste vraag is als je de verloskundige belt met het nieuws; slik je al je vitamines? Een zwangerschap multivitamine supplement voelt dan ook als een natuurlijke toevoeging aan de top van je must-add-ASAP lijst, maar weet je eigenlijk wel wat je moet zoeken in een multivitamine zwanger? Als je je een beetje verdiept in wat er in je supplement zit, kun je er beter voor zorgen dat je maximale voordelen krijgt voor jou en je baby.

Multi vitamine zwangerschap

“Als je probeert zwanger te worden of als je zwanger bent, is het belangrijk om goed te kijken naar alle voorgeschreven en vrij verkrijgbare medicijnen, en ook naar de voedingssupplementen die je gebruikt,” zegt het Voedingscentrum “Er zijn belangrijke voedingsstoffen die van cruciaal belang zijn voor jouw gezondheid en die van de baby, zoals foliumzuur, choline, jodium en andere.”* (Over deze speciale ingrediënten later meer.)

De combinatie van deze belangrijke voedingsstoffen in één supplement (zoals deze Mama multi) is de reden waarom zwangerschaps multi’s zo handig zijn – omdat je genoeg te onthouden hebt terwijl je je voorbereidt op de komst van een nieuwe persoon in je gezin. Een goede multi gebruikt echt voedsel plus toegevoegde voedingsstoffen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van vrouwen tijdens de zwangerschap. Zet je lijstjes maken even op pauze – je zult hier aandacht aan willen besteden.

Let bij het gebruik van een multivitamine op of de ingrediënten van goede kwaliteit zijn. Is dit niet het geval, dan is het gebruik van een multi nutteloos. Een Kruidvat zwanger vitamine of een multivitamine zwanger Etos raden wij om deze reden dan ook niet aan.

Lees verder om uit te vinden waar je op moet letten in een zwanger vitamine en hoe deze ingrediënten jouw gezondheid (en die van je baby) ondersteunen.

Voedingssupplementen tijdens zwangerschap of als moeder

Er wordt geadviseerd om 10 microgram vitamine D te slikken tijdens de zwangerschap. Dit is goed voor de gezondheid van de botten van jezelf en van je baby. Er zijn meerdere merken op vitamines.com die een hoogwaardig vitamine D supplement aan bieden of koop een zwangerschap multivitamine waarin vitamine D is verwerkt.

Het advies om te beginnen met slikken van extra foliumzuur is 4 weken voordat je mogelijk wordt bevrucht. Slik de eerste 8 weken van de zwangerschap minimaal 400 mcg foliumzuur, daardoor heb je minder kans op een baby met een open ruggetje. Na de tiende week van de zwangerschap kun je stoppen met slikken van extra foliumzuur. Je kunt diverse foliumzuur supplementen bestellen bij vitamines.com.

Je kunt er ook voor kiezen om een prenatal formule te slikken als je denkt niet genoeg vitaminen binnen te krijgen. Vitamines.com heeft speciaal de beste multivitamine hiervoor geselecteerd, speciaal voor tijds de zwangerschap. Let erop dat je wel een multivitamine koopt die speciaal geschikt is voor de zwangerschap. Meestal te herkennen aan heet woord prena of mama.

 

Top 5 producten:
Top#1
Zwangerschap vitamine basis box

Zwangerschap vitamine basis box

 • 3 basis vitamines voor tijdens de zwangerschap en bij kinderwens
 • Inclusief multivitamine, visolie en probiotica
 • Multivitamine bevat de juiste dosering foliumzuur
Top#2
Vitakruid Multivitamine Dag & Nacht Mama

Vitakruid Multivitamine Dag & Nacht Mama

 • Alles in één multivitamine voor Mama's
 • Foliumzuur in de dosering aanbevolen door verloskundigen
 • Beste foliumzuur wereldwijd beschikbaar Quatrefolic®
Top#3
1 + 1 Gratis
Daily Co Visolie omega-3

Daily Co Visolie omega-3

 • Hoog geconcentreerde zuivere visolie
 • liefst 290 mg EPA en 183 mg DHA
 • Non GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen
Top#4
Orthica Foliumzuur 800 mcg

Orthica Foliumzuur 800 mcg

 • Krachtige dosering, bedoeld voor vrouwen die zwanger willen worden of zijn
 • Beste in prijs / kwaliteit verhouding
 • Hoge dosering actief foliumzuur (800 mcg)
Top#5
Nu -13%
Orthica Orthiflor Fem

Orthica Orthiflor Fem

 • Het probiotica supplement voor vrouwen
 • Kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap
 • Ook geschikt tijdens borstvoeding

Foliumzuur

Hier is een leuk weetje over foliumzuur: Er zijn actieve en inactieve vormen. De actieve vorm van foliumzuur is methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), maar niet alle vrouwen hebben de genen om foliumzuur volledig om te zetten in de actieve vorm. De oplossing? Ervoor zorgen dat je prenatale supplement 5-MTHF bevat, zodat je lichaam het in actie kan brengen om de groei van je baby te ondersteunen. Het advies om te beginnen met slikken van extra foliumzuur is 4 weken voordat je mogelijk wordt bevrucht. Slik de eerste 8 weken van de zwangerschap minimaal 400 mcg foliumzuur, daardoor heb je minder kans op een baby met een open ruggetje. Na de tiende week van de zwangerschap kun je stoppen met slikken van extra foliumzuur. Je kunt diverse foliumzuur supplementen bestellen bij vitamines.com.

 

Choline

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 90 procent van de zwangere vrouwen niet voldoende choline binnenkrijgt, wat 450 milligram per dag is als je zwanger bent en 550 milligram tijdens de borstvoeding, aldus het onderzoek. “Choline is misschien wel het belangrijkst tijdens de zwangerschap en de babytijd,”*. “Uit onderzoek blijkt dat choline de gezondheid van moeders en zich ontwikkelende baby’s helpt ondersteunen.”*

 

IJzer

IJzertekort is wereldwijd het meest voorkomende voedingstekort, wat het nog belangrijker maakt om je dosis te verhogen tijdens de zwangerschap. “Het risico op een laag ijzergehalte neemt toe als het bloedvolume van een vrouw toeneemt naarmate de zwangerschap vordert,” daarom bevat een goede zwangerschapsmulti ijzer voor de productie van de rode bloedcellen.

 

Vitamine D

Behalve dat vitamine D helpt om je goede humeur te verbeteren, speelt het een rol bij de gezondheid van botten, spieren, zenuwen en cellen. Omdat vitamine D moeilijk via de voeding binnen te krijgen is, moet het verkregen worden via verstandige blootstelling aan de zon en/of via suppletie.” Als je op zoek bent naar een prenatale die vitamine D bevat, raden wij aan om te kiezen voor een multivitamine die vitamine D3 bevat. Er wordt geadviseerd om 10 microgram vitamine D te slikken tijdens de zwangerschap. Dit is goed voor de gezondheid van de botten van jezelf en van je baby. Er zijn meerdere merken op vitamines.com die een hoogwaardig vitamine D supplement aan bieden of koop een zwangerschap multivitamine waarin vitamine D is verwerkt.

Gefeliciteerd – nu je met een gerust hart “kies een zwangerschapsmulti” van je lijstje kunt schrappen, kun je even stoppen met het maken van lijstjes en in plaats daarvan gaan genieten van alle spannende onderdelen van de zwangerschap.

 

Vitamines en supplementen zwangerschap:
Orthica Orthiflor zwanger

Orthica Orthiflor zwanger

Vitals Elke dag mama capsules

Vitals Elke dag mama capsules

AOV 232 Foliumzuur 400mcg

AOV 232 Foliumzuur 400mcg

Orthica Multivitamine Prena Fem

Orthica Multivitamine Prena Fem

Davitamon Compleet Zwanger + Omega-3 Visolie Capsules

Davitamon Compleet Zwanger + Omega-3 Visolie Capsules

Bekijk alle in de shop